miércoles, abril 25, 2007

Arbres i poesia (+una resposta)

'Els arbres a la poesia catalana' és el títol del llibre antològic que han preparat Victòria Solina i Jordi Bigues, i que es publica, en la Col lecció El Grill, d'Edicions 3i4. Es tracta d'una antologia de 72 poemes de 28 escriptors dels Països Catalans que tenen com a protagonista l'arbre.

El llibre inclou tant poemes populars com 'El pi de Formentor', 'l'Himne de l'arbre fruiter' i 'El Pi de les tres branques', com d'altres més intimistes i al legòrics.

Traducción: Los árboles y la poesía catalana es el título del libro antológico que han llevado a cabo Victoria Solina y Jordi Bigues, y que se publica, en la colección El Grill, de ediciones 3i4. Se trata de una antología de 72 poemas de 28 escritores de Cataluña que tiene por protagonista al àrbol.

El libro incluye poemas populares como 'El pi de Formentor',l'Himne de l'arbre fruiter' o 'El Pi de les tres branques' además de otros más intimistas y alegóricos.


Diari Forestal.com
Portada, amb el pi de les tres branques


El llibre el va iniciar el mestre Joan Triadú l'any 1980, amb motiu de la celebració del Dia de l'Arbre, i ara l'han acabat l'activista Jordi Bigues i la filòloga Viqui Solina.

Es tracta d'una edició destinada a les butxaques dels excursionistes, els cors de les persones enamorades o les que volen estimar aquesta terra i pàtria.
Font: Xarxa de Parcs Naturals, Diputació de Barcelona

Traducción: El libro lo inició el maestro Joan Triadú en el año 1980, con motivo de la celebración del Día del Arbol, y ahora lo han terminado el activista Jordi Bigues y la filóloga Viqui Solina.

Se trata de una edición destinada a bolsillos de escursionistas, a los corazones de personas enamoradas o a los que quieren amar esta tierra y patria.

Fuente: Xarxa de Parcs Naturals, Diputació de Barcelona


LES ACÀCIES SALVATGES

Les acàcies salvatges s’estan vora el camí,
esveltes, amb la vesta molt tènue i florida.
El capvespre de maig exhala un aire fi
i la flor queia, lenta, amb l’aroma esvaïda.
Tal, les dolces amigues, en la pàl•lida llum
d’algun record llunyà, esveltes i lleugeres:
el vent imperceptible fa un vol de cabelleres
i cada ombra diàfana deixa un poc de perfum.


Marià MANENT, Obra poètica, Ed. Selecta, Barcelona, 1956


Adios al árbol de Yago


*Por cierto, muy cordialmente me han respondido a la queja que hice al Ayuntamiento de Barcelona por derribar el àrbol de Yago ( ver la entrada que hice: Adios al árbol de Yago). La copio-pego... viendo la respuesta me parece que ni se han pasado a mirar...

de: ajuntament.respon@bcn.cat
para: Miau

Benvolguda senyora,

Ens dirigim a vosté en relació a la petició sobre parcs i jardins rebuda el 13/04/07 amb codi I04571717K-01, respecte la tala de l'arbre emblemàtic de Bookcroosing al c. Villarroel 87
.

-Inciso: la direcció que vaig dir era la del número 91/ puse la dirección del nº 91, no la 87

Comunicar-li que realitzada una inspecció en l'adreça referida no s'observa cap falla ni manca d'arbre.

Restem a la vostra disposició per futures comunicacions que ens ajudin a millorar la convivència i la ciutat. Aprofitem per recordar-vos que des de la pàgina web de l'Ajuntament t'escolta podeu fer-nos arribar, de la manera més ràpida i senzilla, les vostres consultes, incidències, reclamacions i suggeriments.

Us agraïm la vostra contribució per millorar Barcelona.


Cordialment,

Institut Municipal de Parcs i Jardins
Ajuntament de Barcelona

Nota: Si us plau, no respongui directament a aquesta adreça de correu electrònic ja que no és operativa. Per a comunicar qualsevol incidència, queixa, suggeriment o agraïment, pot posar-se en contacte amb l'Ajuntament de Barcelona trucant al telèfon del Civisme 900 226 226 (telèfon gratuït) o a través de la pàgina web www.bcn.cat (apartat "L'Ajuntament t'escolta"). Moltes gràcies per la seva col·laboració.

L'Ajuntament de Barcelona garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures, d'ordre tècnic i organitzatiu, que garanteixen la seguretat d'aquestes dades.
Exercici de drets d'accés, cancel·lació, rectificació o oposició, previstos a la Llei 15/99, LOPD


ir al inicio del weblog

5 comentarios:

kub dijo...

Vaya coj... narices! Si yo mismo vi el aujero la semana pasada! Tienes toda la razón, creo que ni se han molestado a pasar...

Chimeneas de leña modernas dijo...

Buenas!! que interesante tu artículo, ha sido una información muy útil que estoy segura que usaré. Estoy deseando que subas nuevo contenido pronto. saludos <3

Semillas regulares marihuana dijo...

Me gusta mucho tu página en general y este artículo en particular me ha encantado, siento que le dedicas mucho tiempo y que disfrutas lo que haces. mucha suerte!!!

bateria industrial 5PZS 625 dijo...

No tenía mucha idea acerca del tema y la verdad es que vuestra información ha sido muy útil e instructiva, he aprendido muchas cosas que podré poner en práctica a partir de ahora. ¡Muchas gracias!

Productos de peluqueria dijo...

Me encanta todo lo que cuentas en el post, es muy interesante y me encantaría que explicaras más sobre el tema.