lunes, enero 23, 2006

El Año Rusiñol

L'Any Rusiñol:

Santiago Rusiñol
del 13 de juny d'aquest any al 13 de juny del 2007

Cada semana desde 1933, mujeres de la asociación El Ram de Tot l'Any hacen una ofrenda floral ante el monumento a Santiago Rusiñol en Sitges. Es un claro ejemplo de la relación de la población con el artista y escritor barcelonés, de quien se cumplirá el próximo 13 de junio el 75º aniversario de su muerte. Para conmemorar esta fecha, el Ayuntamiento de Sitges ha organizado el Año Rusiñol, que se celebrará entre el 13 de junio de 2006 y el 13 de junio de 2007 y contará con exposiciones, congresos, conferencias y publicaciones, entre otros actos.
webpage del Ayuntamineto de Sitges

La localitat de Sitges (Garraf) commemorarà el 75 aniversari de la mort del pintor Santiago Rusiñol amb una sèrie d'activitats.
Tindrà com a "principal protagonista" el Cau Ferrat, el taller que l'artista es va fer sobre els fonaments de dues cases de pescadors i que va convertir en el centre de l'esperit del modernisme. s'inaugurarà el 13 de juny amb l'exposició 'Santiago Rusiñol i la pintura europea' a l'edifici Miramar, que es podrà veure fins al 20 d'agost.

Un dels plats forts de l'Any Rusiñol no arribarà fins al desembre, quan s'exposaran pintures i dibuixos de l'artista que formen part del llegat de Cau Ferrat i que no han estat exposats de manera conjunta per al gran públic. Després del seu pas per Sitges, l'exposició viatjarà a altres ciutats.

Cau Ferrat

A més de les exposicions, entre les activitats previstes figuren la Ruta Santiago Rusiñol per la ciutat de Sitges, els itineraris 'Anant pel món', cursos d'estiu sobre Rusiñol i el modernisme, conferències i simposis, així com la reedició de les obres de l'artista, entre les quals 'L'auca del senyor Esteve' (Edicions 62, abril 2007), amb dibuixos de Ramon Casas i apariats de Gabriel Alomar.

Els Quatre Gats

L'Any Rusiñol també inclou el I Premi Internacional de Pintura Santiago Rusiñol i la posada en escena de 'La intrusa' de Maurice Maeterlink, una obra a càrrec de la companyia de l'Espai Joan Brossa que es va representar en la segona Festa Modernista, el 1893.

firma del artista
Enlaces:
Obra
Cau Ferrat
Santiago Rusiñol
Santigo Rusiñol, en castellano
ir al inicio del weblog

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Será cuestión de ir a verlo.

Cuando mi madre me decía que "nadie vende duros a cuatro pesetas" yo le decía "Siíii!! Santiago Rossinyol lo hacía en las ramblas para demostrar la desconfianza de la gente" Mi madre sigue sin creerme (y es cierto).

Anónimo dijo...

Només un apunt . La fotografia de la Punta està al reves!!!!
Es a dir el campanar va de cara a mar...

Celebrarem el decés d'un modernista, setanta cinc anys després . Una mica anacrònic .,.

Respecte als caus del segle XXI ( qui serà el Macu o Maca que patrocini com ho va fer el Sr del Cau la nova moguda sitgetrana?? ) Quin artista serà el escollit per portar a terme aquests SACERDOCI ???.

Artentament: Sr. Guineu